Seværdigheder i Provence

MERE END BARE MONT VENTOUX


Det er ikke tilfældigt at Sydfrankrig er en verdenskendt og meget populær rejsedestination. I Provence er der mulighed for at opleve bjergrig natur, gå i de utallige lavendelmarker og smage på regionens kendte udvalg af vine og råvarer. 

Gordes


Gordes er indbegrebet af fransk middealderby. Den er ikonisk for dens belligenhed på skråninger af Monts de Vaucluse samt dens velbevarede middelalderborg, der er et besøg værd.


Byen er en populær turistattraktion og byder på mange kulturelle oplevelser i form af museer, festivaler og koncerter. 

Gorges de la Nesque


Blot 10 kilometer fra Maison Michael finder du naturperle i form af Gorges de la Nesque. Både på cykel og i bil er vejen langs denne kløft en spektakulær oplevelse.


Vejen snor sig i 20 betagende kilometer og på toppen er der en dedikeret udsigtpost, hvor man også kan ane Mont Ventoux i baggrunden. Efterfølgende er det bestemt anbefalelsværdigt at tage turen ned til Monieux og spise en udsøgt frokost i en af Frankrigs mest hyggelige omgivelser. 

Lavendelmarker overalt


Det er svært at nævne Provence uden også at forestille sig lavendelmarker, der pryder de bakkede landskab for foden af alperne. 


Midt på sommerne hænger duften af lavendel nærmest som en tung dyne over området, som selvfølgelig producerer lavendelduftende produkter til hvad som helst.

Det skaldede bjerg


Mont Ventoux. Giganten i Provence. Det skaldede bjerg.


Kært barn har mange navne, og kan passende også opleves på flere forskellige måder. Mange tager den udfordrende og udmagrende vej op på cykel, og prøver kræfter med samme øvelse som mange Tour de France-ryttere igennem tiderne.


Tag bilen op i de sene aftentimer og nyd en mageløs solnedgang over det sydlige Frankrig. Eller sæt en dag af til at gå hele vejen til toppen og oplev den sjældne biodiversitet, som gør at floraen på Mont Ventoux er på UNESCOs liste.


Bor du hos Maison Michael kan I nyde udsigten til spiret i 1912 meters højde fra terrassen.